Wat leren we uit onze projecten?

Ervaring en een goed partnership zijn de sleutel tot succes

Technologie speelt een steeds prominentere rol binnen de bedrijfswereld, maar veel bedrijven gaan dat nog uit de weg, wat belemmerend werkt. Efficiëntieverbetering door digitalisering is iets wat omarmd moet worden. Innovatie is iets wat bij bedrijven op de agenda moet staan om te vermijden dat de motor over enkele jaren stilvalt, waardoor achterstand optreedt. Innovatie gaat uiteraard niet enkel over automatisatie, maar kan er wel een groot deel van uitmaken.

Geen twee bedrijven zijn hetzelfde, zelfs niet binnen eenzelfde sector en zelfs niet bij verkoop van identieke producten. Het komt meerdere keren terug op deze website, maar het is dan ook een waarheid als een koe: bedrijven zijn geen eenheidsworst.

We horen vaak bij een eerste gesprek dat klanten op zoek gaan naar een partij die hen een oplossing voor hun specifiek probleem kan aanbieden, en die oplossing moet meteen voorhanden zijn. Meestal vertaalt de oplossing zich dan in een bestaand softwarepakket, doorgaans van de meest ruchtbare leverancier, met vaste specificaties. Uiteraard is zo’n leverancier blij dat u bij hen aanklopt en zal die er alles aan doen om u ervan te overtuigen waarom hun pakket voor u perfect geschikt is.

We moeten eerlijk zijn, dergelijke softwarepakketten lossen soms wel een groot deel van het probleem op, doch volgt er bij de klant doorgaans nog een kantnota in de zin van:

  • "Maar we kunnen onze bestaande gegevens uit het verleden niet importeren"
  • "Maar we kunnen die status of dat soort informatie niet bewaren"
  • "Maar we kunnen de ingevoerde gegevens niet exporteren"
  • "Maar we kunnen dat specifiek rapport er niet uit halen"
  • "Maar heel dat gedeelte van het programma gebruiken we niet"
  • ...

De – naar onze bescheiden mening – beste projecten zijn een resultaat van goed overleg, een grondige studie vooraf, een beetje geduld, een ontwikkeling op maat en naarstig werk. Bij een goede studie en uitwerking zijn er achteraf ook geen bedenkingen of kantnota’s, want alles is voorzien en de oplossing zit als een kostuum dat perfect op maat van de klant gemaakt is.

"The best preparation for good work tomorrow, is to do good work today."

Elbert Hubbard

Desondanks, zelfs met voorafgaande grondige studie, evolueren bedrijven doorheen de tijd. Vaak is een opgeleverd project dan ook geen eindhalte. En dat hoeft bij oplossingen op maat ook niet, waarbij het specifieke maatwerk op langere termijn zelfs voordelen biedt. Niets houdt onze klanten tegen om na enige tijd te vragen uitbreidingen of extra functionaliteiten te bestuderen of voorzien. Omdat de oplossing op maat gemaakt werd, is het niet gebonden aan algemene bepalingen of limitaties. Uw applicatie is uw applicatie, en niet degene waar ook een dozijn andere klanten mee werken, dus er zijn geen beperkingen om, al dan niet gefaseerd, verder aan te passen of uit te breiden.

Zo houdt een bedrijf de vinger op de pols, wordt er efficiënt gewerkt en blijft het overzicht bewaard.

Projecten in een notendop

Uitleggen wat Web Industry precies doet, is geen evidentie. Aan de hand van enkele van onze voltooide projecten krijgt u inzicht wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen.

En nu?

Theorie is mooi, maar ons echt leren kennen doet u via een persoonlijk gesprek. We komen graag vrijblijvend bij u langs om te luisteren hoe we u verder kunnen helpen.